Termesztés, tárolás
Felhasználás és hasznosítás:
Vetőmagok, Termelők
Linkek a témában:
A borsó termesztése (könyv)
Leírás: A hüvelyes növények - így a zöldborsó is - az emberi társadalomban nélkülözhetetlen, értékes fajok. A zöldborsó rövid tenyészidejű, a területről korán lekerülő, árbevételt korán adó zöldségfaj. Érdemes termeszteni, mert nitrogénban gazdagítja a talajt, termesztése jól gépesíthető. Könyvünk a még sikeresebb termesztést kívánja szolgálni, és ezáltal a termesztőknek még több sikert és még nagyobb jövedelmet szeretnénk biztosítani.
Zöldborsó termesztése
Semmihez nem fogható, amikor leszedünk néhány borsóhüvelyt és megízleljük friss, édes zamatát.
Borsó nagy tételben
A Magro.hu online mezőgazdasági piactéren nagy tételben lehet adni és venni zöldséget-gyümölcsöt, pl. almát, körtét, diót, fokhagymát, borsót, vöröshagymát, sütőtököt stb. A piacteret havonta kb. 50.000 gazda látogatja, akik így össze tudják hasonlítani az árakat, és versenyeztetni terményeikkel a kereskedőket
Gyari-Mag Vetőmag Bt.
Üdvözöljük!
Bízunk abba,hogy termékeink felkeltik érdeklődését, és így üzleti partnereink között köszönthetjük.Cégünk 2002-ben alakult, fő tevékenységi köre a szántóföldi növények vetőmag kereskedelme, termeltetése, árufelvásárlása illetve gyepfűvek /legelő-kaszáló-sport-pázsit stb./ forgalmazása. Termékeinket mind a kistermelőknek mind a nagyobb gazdaságoknak ajánljuk szíves figyelmébe.
Szilvási Kft.
Egy helyre gyűjtöttük a Magyarországon forgalomban lévő hagyományos és holland zöldség vetőmagokat Önnek. Részletes leírások, 17 év tapasztalatával. Telefonos vagy online megrendelés után a kiválasztott vetőmagokat örömmel kézbesítjük Önnek. Szemezgessen hatalmas kínálatunkból!
Hüvelyesek termesztése
A Kertészkedj weboldal hüvelyesek aloldalán számos hüvelyes zöldség termesztési útmutatója található meg, amelyeket követve szép termés érhető el.
Meghatározás
Már időszámításunk kezdete óta termesztik a Földközi-tenger medencéjében - az egyébként szárított formában fogyasztott - borsót. Ma ismert formájában a zöldborsó csak a XVI. században jelent meg Franciaországban, ahova egyébként Olaszországból került, - majd meghódította a teljes kontinenst.