Linkek a témában:
A lepergetett és kikelt borsó faldöntésre készül
Méray Tibor, aki felénk (erdélyi magyarok felé is) fordított vigyázó tekintettel szerkesztette évtizedeken keresztül Párizsban az Irodalmi Újságot, a magyar emigráció egyik legtekintélyesebb lapját, s akinek írásaiból a beletörődést nem ismerő, örökké újrakezdő ember szólt mindig az olvasóhoz, legutóbbi, 1997-ben a budapesti Argumentum Kiadó és a Bethlen Gábor Könyvkiadó által megjelentetett könyvének enyhén szólva furcsa címet adott: Falra borsó.
Meghatározás
Már időszámításunk kezdete óta termesztik a Földközi-tenger medencéjében - az egyébként szárított formában fogyasztott - borsót. Ma ismert formájában a zöldborsó csak a XVI. században jelent meg Franciaországban, ahova egyébként Olaszországból került, - majd meghódította a teljes kontinenst.