Hirdetés

borso.lap.hu / Származás, fajták, rendszertan, elterjedés

Származás, fajták, rendszertan, elterjedés

Bár fagyasztva egész évben kapható, a frissen szedett zöldborsó élménye egy évben kétszer is várható: az első, nagyobb hullám május-júniusban, a második szeptember közepén.

Meghatározás:

Már időszámításunk kezdete óta termesztik a Földközi-tenger medencéjében - az
egyébként szárított formában fogyasztott - borsót. Ma ismert formájában a
zöldborsó csak a XVI. században jelent meg Franciaországban, ahova egyébként
Olaszországból került, - majd meghódította a teljes kontinenst.

Már időszámításunk kezdete óta termesztik a Földközi-tenger medencéjében - az
egyébként szárított formában fogyasztott - borsót. Ma ismert formájában a
zöldborsó csak a XVI. században jelent meg Franciaországban, ahova egyébként
Olaszországból került, - majd meghódította a teljes kontinenst.

Szponzorált hirdetések

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza: Származás, fajták, rendszertan, elterjedés
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem  Elküldés